Writing letters – 6B

Vecka 15 består för er del endast av två engelskalektion :( Men jag är säker på att vi ska hinna med mycket iallafall :)

På onsdagens lektion ska vi träna på att skriva brev till en engelsktalande person. Vi kommer att prata om olika fraser som kan vara bra att kunna, och om hur man formulerar sig olika beroende på vem kan skriver till. Tänk så konstigt det hade blivit om man hade skrivit ett brev till sin arbetsgivare till exempel och inlett det med ”Hi Mr X. What’s up?”. Eller som man skickat ett vykort till sin bästis från semestern och skrivit ”Dear Miss X”. Det hade kanske gått, men det hade inte varit helt rätt…

Vilka fraser för att inleda ett brev känner du till? Och vad kan man skriva när man avslutar ett brev? Fundera på det tills på onsdag!

På torsdagens lektion kommer ni att få ta del av varandras brev och arbeta tillsammans för att göra dem ännu bättre!Leave a Reply