Vecka 13 klass 5

Hej alla femmor

Nästa vecka kommer vi inte att ses mycket eftersom ni har vikarie både på måndagens och tisdagens lektion. Jag hoppas på att det kommer att gå fint iallafall och att ni inte saknar mig allt för mycket 😉

Under veckan ska ni arbeta med kapitel 17 som heter Tom Sawyer. Det är ett utdrag från en bok som heter Tom Sawyers äventyr och skrevs 1867 av en man som hette Mark Twain. Boken handlar om den mycket busiga Tom som hela tiden hittar på små rackartyg.

De glosor som ni kommer att ha på texten (förhör på torsdag) är:

 1. angry – arg
 2. swim – bada
 3. crime story – deckare
 4. dead – död
 5. he came – han kom
 6. he answered – han svarade
 7. she asked – hon frågade
 8. aunt – moster/faster
 9. paint – måla
 10. painter – målare
 11. in the street -på gatan
 12. then – sedan
 13. adventures – äventyr
 14. fruit – frukt
 15. fence – staket


Leave a Reply