Arbete, läxor och beting v. 7 – 8B

Under vecka 7 kommer vi att arbeta med texten The biggest tide in the world på s. 64 i textbook. Vi kommer att arbeta med samtliga uppgifter på s. 55 i workbook och träna på att kunna samtliga glosor som ni sedan har förhör på under onsdagens lektion.

Glosorna till texten är följande:

 1. tide – tidvatten
 2. sea floor – havsbotten
 3. starfish – sjöstjärna
 4. above – ovanför
 5. storey – våning
 6. amazed – förvånad
 7. bet – slå vad om
 8. it says – det står
 9. whale – val
 10. eco- – miljö-
 11. mammal – däggdjur
 12. create – skapa
 13. ago – för … sedan
 14. bring – ta med sig
 15. deep – djup

Er läxa denna vecka är:

 • glosförhör på onsdag, samt Week in pictures
 • vara klar med samtliga uppgifter i workbook vid slutet av onsdagens lektion

Under veckan kommer vi även att prata om vad för typ av fördjupningsuppgift vi kan arbeta med under vecka 9-10 då några av er är på prao. Tänk förståndigt! Vad kan ni ha mest nytta av att arbeta med? Vad behöver/vill ni lära er mer om? Det är inte tvunget att vi alla ska göra samma sak så önska fritt!

Jag vill gärna även veta vilket ämne ni har valt att skriva om i er skrivuppgift (de ämnen ni kan välja mellan finns i den pedagogiska planeringen som ni har fått ut och som även ligger på Edwise). Meddela mig gärna såväl ämne som nivå.Leave a Reply