Vecka 4 åk 5

Hej alla femmor

Jag hoppas att ni nu har lärt er att hitta hit utan några svårigheter. Förra veckan la jag upp era glosor här till er och det kommer jag att fortsätta att göra varje vecka. Jag kommer fortsättningsvis även att berätta lite om vilket kapitel vi ska arbeta med och vilka uppgifter i workbook vi kommer att göra under lektionerna. På så vis kan ni som är lediga eller sjuka bara gå in på denna sidan och få all information om vad vi gör på engelskan i skolan. Då vet ni att ni också bör göra det hemma.

Vecka 4 ska vi jobba med texten som heter Letter from America. Kommer ni ihåg att det var den boken som Kate läste och som gjorde att hon försov sig till skolan dagen efter? Vi kommer att träna på att förstå vad texten handlar om, men vi kommer också att repetera på saker som man behöver när man ska skriva ett brev (till exempel paper, stamp, envelope). Vi kommer också att träna på ord som är bra att kunna när man ska fråga något.

Uppgifterna i workbook som vi tillsammans ska göra är:

 • 39:1
 • 39:2
 • 40:4
 • 41:b

Glosorna som ni kommer att ha i läxa till torsdag 22/1 är:

 1. a good time – att ha roligt
 2. pen pal – brevvän
 3. stamps – frimärken
 4. she has heard – hon har hört
 5. she teaches – hon undervisar
 6. Revenge is sweet – Hämnden är ljuv
 7. I have no idea – Jag har ingen aning
 8. I have brought – Jag har tagit med
 9. envelopes – kuvert
 10. class – lektion
 11. texting – sms:a
 12. keys – tangenter
 13. kids – ungar
 14. It makes no sense – Det verkar dumt
 15. paper – papper

Det bästa är naturligtvis om ni kan träna era glosor genom Magic 5 eftersom ni där kan höra ordens uttal.

 Leave a Reply