Arbete, läxor och beting v. 45 – åk 6

Under vecka 45 kommer både 6A och 6B att påbörja det nya arbetsområdet South Africa. I detta område kommer vi att fortsätta att träna att kunna redovisa på engelska, men denna gången kommer ni att redovisa i mindre grupper och inför hela klassen. Området ni kommer att redovisa om är vilda afrikanska djur. Vi kommer även att träna på hur man bildar plural på engelska och hur man berättar om något som man gör just nu (pågåendeform).

Under vecka 45 kommer vi att arbeta med texten Changing Children’s Lives på sida 22-23 i textbook. Vi kommer att lära oss textens innehåll och arbeta med uppgifter i workbook. De glosor som ni ska träna till detta kapitel är

 1. busy – upptagen
 2. friend of mine – vän till mig
 3. teach – lära, undervisa
 4. children – barn
 5. story – berättelse
 6. class – klass, lektion
 7. really hard – verkligen svårt
 8. still – fortfarande
 9. feet – fötter
 10. everyone – alla
 11. grown-up – vuxna
 12. wear – bära, ha på sig
 13. laughter – skratt

Många av er har efterlyst gloskort att träna glosorna på. Det finns en mycket bra app till telefonerna där man själv skriver in orden på svenska och engelska och sedan skapas korten åt er. Appen heter Flashcards.

images (6)

 Leave a Reply