Welcome back to school!


keep-calm-and-welcome-back-to-school-2

 

Finally! Back to business! Visst har ni längtat? 😉 Jag vet iallafall att jag har!

Läsårets första blogginlägg innehåller lite allmänt smått och gott som kan vara bra att hålla koll på under terminen, men först och främst vill jag passa på att hälsa mina nya engelskaelever 6A och 6B välkomna till såväl byggnaden som till bloggen. Ni kommer att, precis som högstadieeleverna, att få ta del av information gällande engelskan här. Allmän info är okategoriserad och information som rör endast er finns under respektive klass.

8B och 9B kommer att får använda bloggen lite flitigare än vanligt denna terminen eftersom en av era veckoläxor, Week in Pictures, kommer att publiceras här varje fredag. Detta innebär att ni får se en bild från en aktuell händelse under veckan som vi sedan kommer att diskutera under lektion. Det är upp till er att ta reda på fakta om bilden som ni sedan redogör för mig. På engelska förstås!

Jag vill även slå slag i saken för två väldigt användbara appar att använda i undervisningen, eller bara för att man vill lära sig lite mer. Speciellt för åk 6 vill jag rekommendera appen Babbel som finna att hämta ner gratis.

hämta (1) Genom Babbel kan du lätt och smidigt lära dig nya ord och fraser på engelska. Babbel är gratis, men 15kr kan du få tillgång till extra funktioner. Vill du texta hur Babbel funkar innan du laddar ner kommer du bara till mig!

Nästa app är SayHi som jag anser passa mycket väl för elever i alla åldrar (och vuxna!). Prata in en fras på svenska i telefonens mikrofon och få den såväl uppläst som nedskriven på engelska! (eller franska, spanska och tyska. Det finns massor av språk att välja på). SayHi är användbar såväl när du förbereder en muntlig presentation som när du skriver en uppsats.  SayHi kostar 15kr men jag lovar att det är väl investerade slantar. Även SayHi går att prova på genom mig.

hämta

 

Nu väntar en lugn och skön helg men på tisdag kör vi igång igen! I’ll see you all then!Leave a Reply